Относно

ТЕРАКЛИЙН БЪЛГАРИЯ

ТераКлийн България започва дейност през октомври 2016 година, позиционирани сме в централна България – Пловдив, за да може да сме да еднакво разстояние от всички. Магистрала Тракия минава на 2км от града, което гарантира лесен достъп. Предлагаме пълната гама технологии за почистване на двигателите, с която лесно и бързо може да подобрите параметрите на автомобила си.

ИСТОРИЯ И ОТКРИВАНЕ НА ТераКлийн ТЕХНОЛОГИЯТА

ТераКлийн е страничен продукт от изследвания и опити за създаване на двигател с ултра ниски емисии, извършени от група канадски физици, загрижени за околната среда. Техните тестови автомобили са били модернизирани с „молекулярна дюза“, която на практика представлява системата на „TerraClean“ като част от горивната система на превозното средство.

Когато техните техници разглобяват на части превозните средства, за да се оцени въздействието на технологията, те стигат до резултат, че почти няма въглеродно натрупване. За да се уверят в технологията, те поставили системата на ТераКлийн в по-старо превозно средство. След определен пробег и тестове, пак разглобили превозното средство и доказали, че въглеродът бил напълно изчезнал. За съжаление на откривателите, разходите, поддръжката и експлоатация на превозното средство с напълно функционираща система с молекулярна дюза, направил проекта неосъществим за масово потребление.

НО тогава дошла ИДЕЯТА на бял свят:

След това инженерите се запитали защо технологията ТераКлийн премахва въглеродните натрупвания. Те продължили и усъвършенствали технологията, за да може да премахва въглерода по цялата горивна система на двигателя.

ТераКлийн (TerraClean) е революционна, напреднала и ефективна система за премахване на въглерода. Идеален е за решение на проблеми при сегашните двигатели с висока компресия, мулти-клапани, директно инжекционно впръскване и бензинови двигатели. Прочистването на системата минава и през катализатора, сензорите за кислород, чак до края на изпускателната система.
ТераКлийн Дизел (TerraCleanDiesel) вече предлага еднакво ефективно решение от същите експерти за премахване на въглеродните натрупвания на съвременните, високоефективни дизелови двигатели. Също и за почистване на техните компоненти като ЕГР(клапан за рециркулация на изгорелите газове), ДПФ (филтър за твърди частици) и катализатори, които често страдат от запушване и неефективна работа.

ЕД ЧАЙНА и ТЕРРАКЛИЙН

ТерраКлийн стартира в професионалния автомобилен пазар на Великобритания в Autosport International в началото на 2012г. Ед е привлечен към технологията и въздействието, което тя твърди, че има върху работата на двигателя, емисиите и разхода на гориво, той посещава щанда и прекарва известно време в разговори с нашите инженери за процеса на работа на технологията.
След края на презентация Ед се интересува от продукта и по-късно се свързва с ТераКлийн Великобритания с молба за помощ за „кола-проект“ в телевизионното си шоу. Ед решава да предостави възможност в шоуто за доказване на ефекта от новата технология. Ед е изключително впечатлен от резултатите и решава, че е идеална за използване за в бъдеще в шоуто.

След използването на бензиновата машината, Ед моли и за лична демонстрация на дизеловата машината. * Извън шоуто той ръководи собствена работилница за ремонт на автомобили и поръчва двете машини за собствена употреба.

В момента той работи с ТераКлийн, за да помогне за популяризирането на различните решения и продукти, които всички да направят; мотоциклети, леки автомобили, микробуси, камиони и селскостопански превозни средства действат по-ефективно и щадят околната среда, възстановява се нормалният разход на гориво и производителността на двигателя с вътрешно горене.
Ние сме щастливи, че имаме Ед на борда.